Tuesday, 16 February 2016

Nama Ramayanam

shrI nAma-rAmAyaNam




The Nama Ramayana is written by a Sri Vaisnava devotee, Laksmanacarya. The format of this collection of songs is a collection of one-hundred eight names of Lord Sri Ramacandra. The one-hundred names are chronologically placed, based on the pastimes of Sri Rama. The songs are divided by the cantos of the original Valmiki Ramayana.

Bala Kanda

Ayodhya Kanda

Aranya Kanda

Kiskindha Kanda

Sundara Kanda

Yuddha Kanda

Uttara Kanda.



नामरामायणम्


बालकाण्डः
शुद्धब्रह्मपरात्पर राम
कालात्मकपरमेश्वर राम
शेषतल्पसुखनिद्रित राम
ब्रह्माद्यमरप्रार्थित राम
चण्डकिरणकुलमण्डन राम
श्रीमद्दशरथनन्दन राम
कौसल्यासुखवर्धन राम
विश्वामित्रप्रियधन राम
घोरताटकाघातक राम
मारीचादिनिपातक राम
कौशिकमखसंरक्षक राम
श्रीमदहल्योद्धारक राम
गौतममुनिसम्पूजित राम
सुरमुनिवरगणसंस्तुत राम
नाविकधावितमृदुपद राम
मिथिलापुरजनमोहक राम
विदेहमानसरञ्जक राम
त्र्यम्बककार्मुखभञ्जक राम
सीतार्पितवरमालिक राम
कृतवैवाहिककौतुक राम
भार्गवदर्पविनाशक राम
श्रीमदयोध्यापालक राम

राम राम जय राजा राम।
राम राम जय सीता राम॥
अयोध्याकाण्डः
अगणितगुणगणभूषित राम
अवनीतनयाकामित राम
राकाचन्द्रसमानन राम
पितृवाक्याश्रितकानन राम
प्रियगुहविनिवेदितपद राम
तत्क्षालितनिजमृदुपद राम
भरद्वाजमुखानन्दक राम
चित्रकूटाद्रिनिकेतन राम
दशरथसन्ततचिन्तित राम
कैकेयीतनयार्थित राम
विरचितनिजपितृकर्मक राम
भरतार्पितनिजपादुक राम

राम राम जय राजा राम।
राम राम जय सीता राम॥
अरण्यकाण्डः
दण्डकावनजनपावन राम
दुष्टविराधविनाशन राम
शरभङ्गसुतीक्ष्णार्चित राम
अगस्त्यानुग्रहवर्धित राम
गृध्राधिपसंसेवित राम
पञ्चवटीतटसुस्थित राम
शूर्पणखार्त्तिविधायक राम
खरदूषणमुखसूदक राम
सीताप्रियहरिणानुग राम
मारीचार्तिकृताशुग राम
विनष्टसीतान्वेषक राम
गृध्राधिपगतिदायक राम
शबरीदत्तफलाशन राम
कबन्धबाहुच्छेदन राम

राम राम जय राजा राम।
राम राम जय सीता राम॥
किष्किन्धाकाण्डः
हनुमत्सेवितनिजपद राम
नतसुग्रीवाभीष्टद राम
गर्वितवालिसंहारक राम
वानरदूतप्रेषक राम
हितकरलक्ष्मणसंयुत राम

राम राम जय राजा राम।
राम राम जय सीता राम॥
सुन्दरकाण्डः
कपिवरसन्ततसंस्मृत राम
तद्गतिविघ्नध्वंसक राम
सीताप्राणाधारक राम
दुष्टदशाननदूषित राम
शिष्टहनूमद्भूषित राम
सीतावेदितकाकावन राम
कृतचूडामणिदर्शन राम
कपिवरवचनाश्वासित राम

राम राम जय राजा राम।
राम राम जय सीता राम॥
युद्धकाण्डः
रावणनिधनप्रस्थित राम
वानरसैन्यसमावृत राम
शोषितसरिदीशार्थित राम
विभीषणाभयदायक राम
पर्वतसेतुनिबन्धक राम
कुम्भकर्णशिरश्छेदक राम
राक्षससङ्घविमर्दक राम
अहिमहिरावणचारण राम
संहृतदशमुखरावण राम
विधिभवमुखसुरसंस्तुत राम
खःस्थितदशरथवीक्षित राम
सीतादर्शनमोदित राम
अभिषिक्तविभीषणनत राम
पुष्पकयानारोहण राम
भरद्वाजाभिनिषेवण राम
भरतप्राणप्रियकर राम
साकेतपुरीभूषण राम
सकलस्वीयसमानत राम
रत्नलसत्पीठास्थित राम
पट्टाभिषेकालङ्कृत राम
पार्थिवकुलसम्मानित राम
विभीषणार्पितरङ्गक राम
कीशकुलानुग्रहकर राम
सकलजीवसंरक्षक राम
समस्तलोकाधारक राम

राम राम जय राजा राम।
राम राम जय सीता राम॥

उत्तरकाण्डः
आगतमुनिगणसंस्तुत राम
विश्रुतदशकण्ठोद्भव राम
सितालिङ्गननिर्वृत राम
नीतिसुरक्षितजनपद राम
विपिनत्याजितजनकज राम
कारितलवणासुरवध राम
स्वर्गतशम्बुकसंस्तुत राम
स्वतनयकुशलवनन्दित राम
अश्वमेधक्रतुदीक्षित राम
कालावेदितसुरपद राम
आयोध्यकजनमुक्तिद राम
विधिमुखविबुधानन्दक राम
तेजोमयनिजरूपक राम
संसृतिबन्धविमोचक राम
धर्मस्थापनतत्पर राम
भक्तिपरायणमुक्तिद राम
सर्वचराचरपालक राम
सर्वभवामयवारक राम
वैकुण्ठालयसंस्थित राम
नित्यानन्दपदस्थित राम

राम राम जय राजा राम।
राम राम जय सीता राम॥

॥इति श्रीमन्नारदविरचितं नामरामायणं सम्पूर्णम्॥




 நாமராமாயணம்



பா3லகாண்ட3:
ஶுத்34ப்3ரஹ்மபராத்பர ராம
காலாத்மகபரமேஶ்வர ராம
ஶேஷதல்பஸுக2னித்3ரித ராம
ப்3ரஹ்மாத்3யமரப்ரார்தி2த ராம
சண்ட3கிரணகுலமண்ட3ன ராம
ஸ்ரீமத்33ஶரத2னந்த3ன ராம
கௌஸல்யாஸுக2வர்த4ன ராம
விஶ்வாமித்ரப்ரியத4ன ராம
கோ4ரதாடகாகா4தக ராம
மாரீசாதி3னிபாதக ராம
கௌஶிகமக2ஸம்ரக்ஷக ராம
ஸ்ரீமத3ஹல்யோத்3தா4ரக ராம
கௌ3தமமுனிஸம்பூஜித ராம
ஸுரமுனிவரக3ணஸம்ஸ்துத ராம
நாவிகதா4விதம்ருது3பத3 ராம
மிதி2லாபுரஜனமோஹக ராம
விதே3ஹமானஸரஞ்சக ராம
த்ர்யம்ப3ககார்முக24ஞ்சக ராம
ஸீதார்பிதவரமாலிக ராம
க்ருதவைவாஹிககௌதுக ராம
பா4ர்க3வத3ர்பவினாஶக ராம
ஸ்ரீமத3யோத்4யாபாலக ராம
ராம ராம ஜய ராஜா ராம|
ராம ராம ஜய ஸீதா ராம||
அயோத்4யாகாண்ட3:
அக3ணிதகு3ணக3ணபூ4ஷித ராம
அவனீதனயாகாமித ராம
ராகாசந்த்3ரஸமானன ராம
பித்ருவாக்யாஶ்ரிதகானன ராம
ப்ரியகு3ஹவினிவேதி3தபத3 ராம
தத்க்ஷாலிதனிஜம்ருது3பத3 ராம
4ரத்3வாஜமுகா2னந்த3க ராம
சித்ரகூடாத்3ரினிகேதன ராம
3ஶரத2ஸந்ததசிந்தித ராம
கைகேயீதனயார்தி2த ராம
விரசிதனிஜபித்ருகர்மக ராம
4ரதார்பிதனிஜபாது3க ராம
ராம ராம ஜய ராஜா ராம|
ராம ராம ஜய ஸீதா ராம||
அரண்யகாண்ட3:
3ண்ட3காவனஜனபாவன ராம
து3ஷ்டவிராத4வினாஶன ராம
ஶரப4ங்க3ஸுதீக்ஷ்ணார்சித ராம
அக3ஸ்த்யானுக்3ரஹவர்தி4த ராம
க்3ருத்4ராதி4பஸம்ஸேவித ராம
பஞ்சவடீதடஸுஸ்தி2த ராம
ஶூர்பணகா2ர்த்திவிதா4யக ராம
2ரதூ3ஷணமுக2ஸூத3க ராம
ஸீதாப்ரியஹரிணானுக3 ராம
மாரீசார்திக்ருதாஶுக3 ராம
வினஷ்டஸீதான்வேஷக ராம
க்3ருத்4ராதி4பக3திதா3யக ராம
ஶப3ரீத3த்தப2லாஶன ராம
கப3ந்த4பா3ஹுச்சே23ன ராம
ராம ராம ஜய ராஜா ராம|
ராம ராம ஜய ஸீதா ராம||
கிஷ்கிந்தா4காண்ட3:
ஹனுமத்ஸேவிதனிஜபத3 ராம
நதஸுக்3ரீவாபீ4ஷ்டத3 ராம
3ர்விதவாலிஸம்ஹாரக ராம
வானரதூ3தப்ரேஷக ராம
ஹிதகரலக்ஷ்மணஸம்யுத ராம
ராம ராம ஜய ராஜா ராம|
ராம ராம ஜய ஸீதா ராம||
ஸுந்த3ரகாண்ட3:
கபிவரஸந்ததஸம்ஸ்ம்ருத ராம
தத்33திவிக்4னத்4வம்ஸக ராம
ஸீதாப்ராணாதா4ரக ராம
து3ஷ்டத3ஶானனதூ3ஷித ராம
ஶிஷ்டஹனூமத்3பூ4ஷித ராம
ஸீதாவேதி3தகாகாவன ராம
க்ருதசூடா3மணித3ர்ஶன ராம
கபிவரவசனாஶ்வாஸித ராம
ராம ராம ஜய ராஜா ராம|
ராம ராம ஜய ஸீதா ராம||
யுத்34காண்ட3:
ராவணனித4னப்ரஸ்தி2த ராம
வானரஸைன்யஸமாவ்ருத ராம
ஶோஷிதஸரிதீ3ஶார்தி2த ராம
விபீ4ஷணாப4யதா3யக ராம
பர்வதஸேதுனிப3ந்த4க ராம
கும்ப4கர்ணஶிரஶ்சே23க ராம
ராக்ஷஸஸங்க4விமர்த3க ராம
அஹிமஹிராவணசாரண ராம
ஸம்ஹ்ருதத3ஶமுக2ராவண ராம
விதி44வமுக2ஸுரஸம்ஸ்துத ராம
2:ஸ்தி2தத3ஶரத2வீக்ஷித ராம
ஸீதாத3ர்ஶனமோதி3த ராம
அபி4ஷிக்தவிபீ4ஷணனத ராம
புஷ்பகயானாரோஹண ராம
4ரத்3வாஜாபி4னிஷேவண ராம
4ரதப்ராணப்ரியகர ராம
ஸாகேதபுரீபூ4ஷண ராம
ஸகலஸ்வீயஸமானத ராம
ரத்னலஸத்பீடா2ஸ்தி2த ராம
பட்டாபி4ஷேகாலங்க்ருத ராம
பார்தி2வகுலஸம்மானித ராம
விபீ4ஷணார்பிதரங்க3க ராம
கீஶகுலானுக்3ரஹகர ராம
ஸகலஜீவஸம்ரக்ஷக ராம
ஸமஸ்தலோகாதா4ரக ராம
ராம ராம ஜய ராஜா ராம|
ராம ராம ஜய ஸீதா ராம||

உத்தரகாண்ட3:
ஆக3தமுனிக3ணஸம்ஸ்துத ராம
விஶ்ருதத3ஶகண்டோ2த்34வ ராம
ஸிதாலிங்க3னனிர்வ்ருத ராம
நீதிஸுரக்ஷிதஜனபத3 ராம
விபினத்யாஜிதஜனகஜ ராம
காரிதலவணாஸுரவத4 ராம
ஸ்வர்க3தஶம்பு3கஸம்ஸ்துத ராம
ஸ்வதனயகுஶலவனந்தி3த ராம
அஶ்வமேத4க்ரதுதீ3க்ஷித ராம
காலாவேதி3தஸுரபத3 ராம
ஆயோத்4யகஜனமுக்தித3 ராம
விதி4முக2விபு3தா4னந்த3க ராம
தேஜோமயனிஜரூபக ராம
ஸம்ஸ்ருதிப3ந்த4விமோசக ராம
4ர்மஸ்தா2பனதத்பர ராம
4க்திபராயணமுக்தித3 ராம
ஸர்வசராசரபாலக ராம
ஸர்வப4வாமயவாரக ராம
வைகுண்டா2லயஸம்ஸ்தி2த ராம
நித்யானந்த3பத3ஸ்தி2த ராம
ராம ராம ஜய ராஜா ராம|
ராம ராம ஜய ஸீதா ராம||

||இதி ஸ்ரீமன்னாரத3விரசிதம் நாமராமாயணம் ஸம்பூர்ணம்||

nāmarāmāyaṇam

bālakāṇḍaḥ
śuddhabrahmaparātpara rāma
kālātmakaparamēśvara rāma
śēṣatalpasukhanidrita rāma
brahmādyamaraprārthita rāma
caṇḍakiraṇakulamaṇḍana rāma
śrīmaddaśarathanandana rāma
kausalyāsukhavardhana rāma
viśvāmitrapriyadhana rāma
ghōratāṭakāghātaka rāma
mārīcādinipātaka rāma
kauśikamakhasaṃrakṣaka rāma
śrīmadahalyōddhāraka rāma
gautamamunisampūjita rāma
suramunivaragaṇasaṃstuta rāma
nāvikadhāvitamṛdupada rāma
mithilāpurajanamōhaka rāma
vidēhamānasarañjaka rāma
tryambakakārmukhabhañjaka rāma
sītārpitavaramālika rāma
kṛtavaivāhikakautuka rāma
bhārgavadarpavināśaka rāma
śrīmadayōdhyāpālaka rāma

rāma rāma jaya rājā rāma|
rāma rāma jaya sītā rāma||
ayōdhyākāṇḍaḥ
agaṇitaguṇagaṇabhūṣita rāma
avanītanayākāmita rāma
rākācandrasamānana rāma
pitṛvākyāśritakānana rāma
priyaguhavinivēditapada rāma
tatkṣālitanijamṛdupada rāma
bharadvājamukhānandaka rāma
citrakūṭādrinikētana rāma
daśarathasantatacintita rāma
kaikēyītanayārthita rāma
viracitanijapitṛkarmaka rāma
bharatārpitanijapāduka rāma

rāma rāma jaya rājā rāma|
rāma rāma jaya sītā rāma||
araṇyakāṇḍaḥ
daṇḍakāvanajanapāvana rāma
duṣṭavirādhavināśana rāma
śarabhaṅgasutīkṣṇārcita rāma
agastyānugrahavardhita rāma
gṛdhrādhipasaṃsēvita rāma
pañcavaṭītaṭasusthita rāma
śūrpaṇakhārttividhāyaka rāma
kharadūṣaṇamukhasūdaka rāma
sītāpriyahariṇānuga rāma
mārīcārtikṛtāśuga rāma
vinaṣṭasītānvēṣaka rāma
gṛdhrādhipagatidāyaka rāma
śabarīdattaphalāśana rāma
kabandhabāhucchēdana rāma

rāma rāma jaya rājā rāma|
rāma rāma jaya sītā rāma||
kiṣkindhākāṇḍaḥ
hanumatsēvitanijapada rāma
natasugrīvābhīṣṭada rāma
garvitavālisaṃhāraka rāma
vānaradūtaprēṣaka rāma
hitakaralakṣmaṇasaṃyuta rāma

rāma rāma jaya rājā rāma|
rāma rāma jaya sītā rāma||
sundarakāṇḍaḥ
kapivarasantatasaṃsmṛta rāma
tadgativighnadhvaṃsaka rāma
sītāprāṇādhāraka rāma
duṣṭadaśānanadūṣita rāma
śiṣṭahanūmadbhūṣita rāma
sītāvēditakākāvana rāma
kṛtacūḍāmaṇidarśana rāma
kapivaravacanāśvāsita rāma

rāma rāma jaya rājā rāma|
rāma rāma jaya sītā rāma||
yuddhakāṇḍaḥ
rāvaṇanidhanaprasthita rāma
vānarasainyasamāvṛta rāma
śōṣitasaridīśārthita rāma
vibhīṣaṇābhayadāyaka rāma
parvatasētunibandhaka rāma
kumbhakarṇaśiraśchēdaka rāma
rākṣasasaṅghavimardaka rāma
ahimahirāvaṇacāraṇa rāma
saṃhṛtadaśamukharāvaṇa rāma
vidhibhavamukhasurasaṃstuta rāma
khaḥsthitadaśarathavīkṣita rāma
sītādarśanamōdita rāma
abhiṣiktavibhīṣaṇanata rāma
puṣpakayānārōhaṇa rāma
bharadvājābhiniṣēvaṇa rāma
bharataprāṇapriyakara rāma
sākētapurībhūṣaṇa rāma
sakalasvīyasamānata rāma
ratnalasatpīṭhāsthita rāma
paṭṭābhiṣēkālaṅkṛta rāma
pārthivakulasammānita rāma
vibhīṣaṇārpitaraṅgaka rāma
kīśakulānugrahakara rāma
sakalajīvasaṃrakṣaka rāma
samastalōkādhāraka rāma

rāma rāma jaya rājā rāma|
rāma rāma jaya sītā rāma||

uttarakāṇḍaḥ
āgatamunigaṇasaṃstuta rāma
viśrutadaśakaṇṭhōdbhava rāma
sitāliṅgananirvṛta rāma
nītisurakṣitajanapada rāma
vipinatyājitajanakaja rāma
kāritalavaṇāsuravadha rāma
svargataśambukasaṃstuta rāma
svatanayakuśalavanandita rāma
aśvamēdhakratudīkṣita rāma
kālāvēditasurapada rāma
āyōdhyakajanamuktida rāma
vidhimukhavibudhānandaka rāma
tējōmayanijarūpaka rāma
saṃsṛtibandhavimōcaka rāma
dharmasthāpanatatpara rāma
bhaktiparāyaṇamuktida rāma
sarvacarācarapālaka rāma
sarvabhavāmayavāraka rāma
vaikuṇṭhālayasaṃsthita rāma
nityānandapadasthita rāma

rāma rāma jaya rājā rāma|
rāma rāma jaya sītā rāma||

||iti śrīmannāradaviracitaṃ nāmarāmāyaṇaṃ sampūrṇam||

No comments:

Post a Comment